Univerzální buchta – recept
Suroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukr krupice
- 3 vejce
- 1,5 dcl oleje
- 1,5 dcl mléka
- 1 prdopeč
- a volitelně: margotku, rozinky, oříšky, marmeládu, citronovou kůru, polevu, prdopeč lze nahradit práškem do perníku…
Jak na to?
Nejprve smícháme cukr a vajíčka (vyšleháme). Přimícháme ostatní suroviny. Necháme rozehřát troubu na 170 °C. Výhody této buchy jsou, že stačí si zapamatovat jediný recept a máte desítky variant. Prášek do pečiva přimícháme těsně před vložením do vyhřáte trouby! Pečeme cca 25 – 30 min. Pokud prdopeč nahradíme práškem do perníku, z buchty se rázem stane perník. Dobře funguje na upečenou a vychladlou buchtu namazat malou vrstvu marmelády a zalít čokoládovou polevou…
Máte nějaké zkušenosti s tímto receptem?
Máte lepší?
Podělte se s námi níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!