Rybízový koláč s drobenkou
Suroviny
- 1 kelímek bílého jogurtu (150g nebo 200g)
- 1-2 vejce
- 1-2 lžíce rumu (není nutný)
- 1/2 kelímku (využíváme ten od jogurtu) pískového cukru
- 2 kelímky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 kelímky ovoce (rybíz, borůvky, jahody, jablka – prostě, to co máte rádi)
Suroviny na drobenku
- 100g másla
- 1/2 kelímku ovesných vloček (drobenka je krupavější)
- 1/2 kelímku dětské krupičky
- 1/2 kelímku krupicového cukru
[layerslider id=“10″]
Jak na to?
Do mísy dáme všechny suroviny na rybízový koláč kromě ovoce. Je dobré mouku řádně promíchat s práškem do pečiva, aby nikde nezůstaly kousky prášku do pečiva. Vše řádně promícháme. Zda k promíchání využijete robota nebo svoji sílu je již na vás. Připravíme si koláčovou formu, kterou vyložíme pečícím papírem a nebo ji vymažeme máslem a vysypeme moukou. Dobře našlehané těsto vlijeme do koláčové formy. Těsto posypeme ovocem. Na ovoce dáme drobenku. Tu si připravíme z másla, vloček, dětské krupičky a krupicového cukru. Nejprve si rozpustíme máslo a pak přidáme ostatní suroviny a vše promícháme, tak aby vznikla sypká směs. Pokud se vám zdá směs příliš málo sypká můžete přidat trochu krupičky a cukru. Takto připravený rybízový koláč s drobenkou dáme do vyhřáté trouby.
Pečeme v troubě na 200°C cca 10 minut a pak teplotu snížíme na 180°C a pečeme do zlatova cca 30 minut.
Máte zkušenosti s takovou chuťovkou?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!