Recept na povidlové taštičky
Suroviny
- 370 g hladké mouky
- 200 g másla
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 kelímek povidel
- špetka soli
- vanilkový cukr
- cukr moučka
[layerslider id=“10″]
Jak na to?
Zakysanou smetanu a máslo vyndáme z lednice. Smetanu proto, aby měla pokojovou teplotu a máslo, aby změklo (tedy také mělo pokojovou teplotu -:)). Máslo prohněteme s moukou, špetkou soli a přidáme zakysanou smetanu. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici asi hodinu uležet.
Z těsta vyválíme plát a kruhovým vykrajovátkem vytvoříme kolečka. Do kolečka umístíme lžičku povidel a přeložíme. Okraje kolečka mohou být zoubkované podle toho, jaké použijeme tvořítko. Pokud nemáme žádné, dobře poslouží tenkostěnná sklenice. Důležité je taštičku po okrajích dobře přitlačit, aby povidla při pečení vytekla co možná nejméně. Na místo taštiček je možné tvořit i šátečky.
Připravené povidlové taštičky položíme na plech na pečící papír a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme až do zlatova. Ještě horké taštičky obalíme ve směsi vanilkového a moučkového cukru. Nepoužívejte vanilinový cukr – neobsahuje vanilku, pouze chemická aromata!
Povidlové taštičky jsou výtečné ihned po upečení i po několika dnech. Vyzkoušejte!
Máte zkušenosti s takovou chuťovkou?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!