Petříkova bábovka
Suroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g krupicového cukru
- 3 celá vejce
- 1 šlehačka (smetana ke šlehání) – (33% tuku)
- 1 pr.do.peč – stačí čajová lžička
- nastrouhaná kůra z jednoho citronu
[layerslider id=“10″]
Jak na to?
Vejce (celá) ušleháme s cukrem do bílé pěny. Přidáme mouku a šlehačku – opět šleháme. Nakonec přimícháme prášek do pečiva. Nakonec ručně vmícháme nastrouhanou kůru z citrónu. Těsto vlijeme do předem vymazané formy sádlem a vysypané dětskou krupičkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C asi 40 min. Upečení kontrolujeme klasicky dřevěnou špejlí.
Tip: Pokud bychom citronovou kůru vmíchali mixérem, kůra zůstane na metlách a nedostane se do těsta. V tomto případě je tedy ideální ruční práce.
Máte nějaké zkušenosti s tímto receptem?
Máte lepší?
Podělte se s námi níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!