Olejová bábovka
Suroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru – krystal
- 1 hrnek mléka ředěného vodou 50 na 50
- 3 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- špetka soli
- kakao
- prášek do pečiva
[layerslider id=“10″]
Jak na to?
Nejprve smícháme vajíčko s cukrem, přidáme špetku soli. Z této směsi vyšleháme metličkou pěnu. Přidáme olej, mléko s vodou, mouku a pečlivě promícháme. Na konec vmícháme prášek do pečiva.
Nyní těsto rozdělíme na 2 poloviny a do jedné vmícháme kakao.
Do formy nalijeme první polovinu a pak druhou. Těsta se ještě při pečení smíchají a vizuální efekt po rozkrojení je dokonalý. Další možností je vlít trochu světlého těsta, pak tmavé a nahoru opět světlé.
Pečeme cca 3/4 hodiny na 160 C.
Tip: mléko se ředí vodou (viz suroviny) z toho důvodu, aby bábovka byla nadýchanější.
Tip 2: Forma se na pečení vymaže klasicky olejem, mouku nebo krupičku je možné nahradit kokosem. Doporučujeme!
Máte nějaké zkušenosti s tímto receptem?
Máte lepší?
Podělte se s námi níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!