Masarykovo cukroví – vánoční recept
Suroviny
30 dkg hladké mouky
25 dkg másla
10 dkg moučkového cukru
20 dkg celých jader lískových oříšků
Jak na to?
Ořechy zbavíme hnědých slupek a namočíme asi na hodinu do studené vody, potom vše spojíme do celistvé hmoty. Vyválíme válečky o průměru asi 3 – 4 cm a dáme do mrazáku. Téměř zmrzlé krájíme na kolečka o síle asi 0,7 cm a upečeme na 170°C do růžova. Obalujeme v moučkovém cukru.
Pozn.: Těsto je potřeba nechat opravdu zmrznout, jinak celou směs nenakrájíte! (Možná budete mít od krájení puchýře, věřte ale, že strávníci toto cukroví ocení!)
Tip: ořechy se nejlépe zbavují slupek tak, že se cca na 10 – 15 min vloží do rozehřáté trouby. Slupky popraskají a jdou snadno očistit například utěrkou.
Máte zkušenosti s tímto cukrovím?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!