Brabantské cukroví recept
Suroviny
- 120g polohrubé mouky
- 120g másla
- 60g cukru
- 60g mletých ořechů
- trocha skořice
Krém:
- 80g moučkového cukru
- 1 žloutek (možno vynechat)
- 160g másla
- lžíce rumu
Jak na to?
Všechny suroviny na těsto dáme do mísy a robotem vypracujeme. Máte-li rádi, když si uděláte těsto vlastníma rukama, tak neváhejte a pusťte se do toho. Hotové těsto dejte do chladničky alespoň na půl hodiny. Bude se vám následně lépe vyvalovat. Z vyválené placky, která je tlustá cca 3 mm vykrajujeme menší kolečka nebo kytičky. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C než kolečka shnědnou.
Hotová kolečka spojujeme krémem, který jsme vytvořili z másla, cukru, žloutku a rumu. Slepené cukroví lze ozdobit čokoládovou polevou a půlkou vlašského ořechu.
Máte zkušenosti s tímto cukrovím?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!