Medovníkové kuličky – recept
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 čajové lžičky jedlé sody
- 310g másla
- 200g moučkového cukru
- 4 polévkové lžíce medu
- 1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
Jak na to?
Z výše vyjmenovaných surovin budeme tvořit těsto a krém. Nejprve uděláme těsto. Začneme tím, že si rozpustíme 60g másla. Smícháme mouku se sodou, přidáme cukr, vejce, med a rozpuštěné máslo. Uděláme těsto, které dáme na plech s pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C cca 10 minut. Nyní si udělám krém z másla a karamelového kondenzovaného mléka. (Pokud neseženete karamelové kondenzované mléko, kupte normální kondenzované mléko. To i v plechovce, která musí být stále zavřená, ponořte do vody a vařte 1-2hodiny. Plechovka musí zůstat po celou dobu vaření pod vodoul. Tím získáte karamelové mléko.)
Upečené těsto rozdrobíme na drobečky (málou část drobečků si necháme na obalování kuliček) a smícháme s krémem. Ze vzniklé hmoty vyrábíme kuličky, které obalíme v drobečkách nebo v oříškách. Hotové medovníkové kuličky chutnají báječně čerstvé, ale i řádně vychlazené a odleželé.
Máte zkušenosti s tímto cukrovím?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!