Skořicové cukroví – recept
Suroviny
- 12 dkg hladké mouky
- 5 dkg cukru moučky
- 7 dkg másla
- 4 dkg ořechů
- 1 žloužek
- necelá čajová lžička skořice
- meruňková marmeláda na slepování
Čokoládová poleva
- 100% tuk
- 1 kakako
- 2 čokolády na vaření
Jak na to?
Suroviny dáme do mísy a vše zpracujeme v těsto, které necháme cca 30min. v lednici odpočinout. Vychladlé těsto se lépe vyvaluje. Vezmeme si větší mikrotenový sáček a ten rozstřihneme, aby nám vznikl jeden velký obdelník. Vyndáme těsto z ledničky a ukrojíme z něho kousek, který pomocí sáčku vyválíme v placku. Z placky vykrajujeme rohlíčky, kolečka, trojúhelníčky prostě, tvar, který máme rádi. Vykrájené skořicové cukroví dáme na plech s pečícím papírem. Takto postupujem tak dlouho, než zpracujeme celé těsto.
Skořicové cukroví pečeme ve vyhřáté troubě. Cukroví necháme vychladnout.
Cukroví slepujeme meruňkovou marmeládou a zdobíme čokoládovou polevou. Další recept na čokoládovou polevu zde.
Máte zkušenosti s tímto cukrovím?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!