Recept na utopence ze špekáčků
Suroviny
- 10 špekáčků
- 750 ml octa
- 2 lžíce cukru
- nové koření
- celý pepř
- lžička hořčičného semínka
- bobkový list
- 5 velkých cibulí
- 5 feferonek
- sůl, pepř
[layerslider id=“10″]
Jak na to?
Nejprve si připravíme lák, do kterého budeme utopence nakládat. Do hrnce dáme ocet, cukr a veškeré koření (nové koření, celý pepř, bobkový list, hořčičné semínko). Vše svaříme a necháme řádně vychladnout.
Teď si připravíme špekáčky. Nejprve je oloupeme a podélně nařízneme. V řezu je osolíme a opříme. Cibuli a feferonky nakrájíme na kolečka. Do naříznutých osolených a opepřených špekáčků vkládáme kolečko cibule a pár koleček feferonek. Takto naplněné špekáčky dáme do velké sklenice, kde z nich vytvoříme ty správné utopence. Mezi jednotlivé špekáčky vkládáme opět cibuli a feferonky. Jakmile je sklenice zaplněná je třeba vše potopit do láku. Pozor lák musí být vychladlý, aby ze špekáčků neunikl tuk a nezkalil nám nálev.
Utopence necháme alespoň 5 dní odležet v lednici. Mlsouni mohou ochutnat za 3 dny, ale věřte, že u utopenců se vyplatí vydržet.
Máte zkušenosti s takovou chuťovkou?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!