Recept na nejlepší marokánky – vánoční cukroví
Suroviny
- 200g krupicového cukru
- 250g nasekané kandované citrusové kůry
- 250g nasekané směsi lískových a vlašských ořechů
- 250ml šlehačky
- 30g hladké mouky
- čokoládová poleva
Jak na to?
Smetanu na šlehání přivedeme k varu, odstavíme a ihned vsypeme předem smíchané ostatní suroviny. Dobře vymícháme a necháme chvilku odstát. Plechy vyložíme pečícím papírem a pomocí lžičky tvoříme malé kopečky. Pečeme pozvolna na 150-170°C asi 15-20minut. Po zchladnutí máčíme v rozehřáté čokoládě.
Další recept na marokánky s kandovaným ovocem.
Máte zkušenosti s tímto cukrovím?
Máte lepší recept?
Podělte se s námi o vaši zkušenost níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!