Jak si rozvrhnout pečení vánočního cukroví
Každé cukroví by mělo být v perfektní kondici právě na Vánoce 24.12. Přečtěte si jak správně strategicky naplánovat nákup surovin, kdy začít připravovat těsta a kdy začít péct. Jedná se pouze o doporučení. Každá hospodyňka si jistě časem najde svůj ideální postup.
Kdy a jak začít s pečením cukroví?
Téměř všechna těsta na vánoční cukroví začínáme připravovat cca 3 týdny před Vánoci (období kolem Mikuláše). Do té doby je třeba nashromáždit komplet všechny suroviny.
Začínáme těsty!
Všechny suroviny připravíme ráno, aby měly pokojovou teplotu. Po obědě začneme vážit suroviny nejdříve na světlá těsta (z důvodu, aby se neušpinil vál od těst, kam patří kakao.) Pokračujeme těsty s kakaem. Z každého vypracovaného těsta vytvoříme váleček nebo bochánek, ten zabalíme do mikroténového sáčku a označíme štítkem s názvem (dobré je těsto uložit do chladu – do chladné místnosti, případně do lednice).
Začínáme s pečením!
Cca po týdnu začneme s prvním pečením. Seznam viz níže. Pořadí není důležité. Záleží spíše na možnostech kuchařky. Běžný je postup péci 2 až 3 druhy za den.
Proč připravujeme těsta už 3 týdny před Vánoci?
- jednak kvůli úspoře času je ideální všechna těsta připravit najednou
- těsta se musí „rozležet“
- když se nám něco nepodaří, máme ještě čas koupit hotové cukroví
Cukroví – příprava těsta 3 týdny před Vánoci
– konkrétní postup hledejte v jednotlivých receptech:
Důlkové koláčky
Plněné ořechy
Vanilkové rohlíčky
Linecké
Kokosové rohlíčky
Pracičky
Sádlové kuličky
Perníčky
Masarykovo cukroví
Dvojbarevné cukroví
Kokosové koláčky
Kokosové pracičky
Cukroví u kterého není termín přípravy tak důležitý
Kokosky (nemusí se připravovat 3 týdny dopředu, ale vyrábět kokosky na poslední chvíli není ideální – Kokosky vydrží upečené delší dobu)
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!