Buřtguláš – recept
Suroviny na 4 porce
- 1 kg brambor
- 3 – 4 buřty
- olej (Rama Cullinese)
- 1 cibule
- 2 čajové lžičky sladké papriky
- sůl
- pepř
- trochu mouky na „zaprášení“ (není nutné)
[layerslider id=“10″]
Jak na to?
Brambory a buřty oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na dno hrnce dáme olej, buřty a brambory. Osolíme, opepříme a přidáme papriku. Vše opékáme cca 10 minut. Po té vše zalejeme vroucí vodou (vody jen tolik, aby zakryla suroviny). Vaříme do změknutí brambor (pokud necháme brambory mírně rozvařit, guláš se zahustí sám a není nutné zaprašovat (zahušťovat) moukou).
Máte nějaké zkušenosti s tímto receptem?
Máte lepší?
Podělte se s námi níže v komentářích!
Rádi publikujeme i vaše další recepty.
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!